BIA-Meting

De BIA-meting is een medisch gevalideerde meting. Omdat het vochtgehalte van je hele lichaam belangrijk en bepalend is wordt deze meting al liggend uitgevoerd. Op je rechterhand en -voet worden 4 elektroden aangebracht. Via deze elektroden wordt een niet voelbare stroom door het lichaam gestuurd.

Het toestel meet de wijzigingen in deze elektrische stroom. Zo wordt de weerstand van je lichaam bepaald. Weerstand is de mate waarin de elektriciteit door je lichaam stroomt of door je lichaamsweefsels gestopt wordt. Lichaamscellen slaan deze stroom even op, om ze vervolgens verder te laten vloeien. Deze reactie geeft een maat aan van de hoeveelheid en de kwaliteit van je lichaamscellen.

De software

De Equilibre3-Bodygram® software zet de gemeten waarden om in een uitgebreide analyse van je lichaamssamenstelling. Dankzij de exclusieve BIAGRAM® en BIAVECTOR® wordt er gekeken of je lichaam te weinig, te veel of voldoende vocht bevat en hoe dit in je lichaam verdeeld is.

Deze informatie zorgt er dus voor dat je bioactieve celmassa, je vetmassa en je basisenergiebehoefte correct geëvalueerd worden.

De meting

Je totale lichaamsgewicht kan onderverdeeld worden in 3 delen: je vetmassa, je extracellulaire massa en je bioactieve celmassa. Elk van deze delen bevat in meer of mindere mate water. Evenwichtig vermageren betekent dat je bioactieve celmassa behouden blijft of toeneemt en je vetmassa afneemt. Heel concreet wil dit zeggen dat je één kg vetweefsel verliest, als je minstens 7000 kcal meer verbruikt dan je opneemt.

Slaag je er bijvoorbeeld in om elke dag 500 kcal meer te verbruiken, dan je opneemt, dan ben je na 14 dagen ongeveer 1 kg vetweefsel kwijt. Je lichaamssamenstelling wordt vóór de start van je dieet gemeten en geëvalueerd. Tijdens het dieet wordt deze meting herhaaldelijk uitgevoerd om de evolutie in je lichaamssamenstelling op te volgen.

Het is een uitstekende manier om te zien hoe je lichaam op al je inspanningen reageert en een uitstekende rode draad om je schema maximaal op jouw maat op te stellen of bij te sturen.